Home Acupuncture

TuiNa massage

TuiNa betekend het manipuleren van het bewegingsapparaat om de energie en bloeddoorstroming te verbeteren. Afhankelijk van de gewenste intensiteit kan TuiNa als een heerlijke relax massage of intensieve therapeutische massage worden gebruikt.

Zowel bij TuiNa als bij acupunctuur wordt er gebruik gemaakt van hetzelfde energiesysteem, bestaande uit meridianen, orgaansystemen en acupunctuurpunten. Alleen in plaats van naaldinsertie is TuiNa is een massagetherapievorm met verschillende manipulatietechnieken.

Met de vingers, handpalmen, knokkels, onderarmen en ellebogen worden diverse massagetechnieken uitgevoerd zoals; het manipuleren van het lichaamsweefsel, het strekken van ledematen en creëren van ruimte bij gewrichten, botten en wervels. Het gevolg is dat de geblokkeerde energie weer kan stromen en klachten worden verholpen.

Hoe ziet een TuiNa massage eruit?

  1. Als u voor het eerst komt vraag ik naar uw klacht, ziektegeschiedenis, leefstijl en voeding. Vervolgens neem ik een lichamelijk onderzoek af (zie intake)
  2. Aan de hand van het onderzoek stel ik een behandelstrategie op geef u informatie over de behandeling.
  3. U kleedt zich uit en neemt plaats op de behandeltafel. De niet behandelde lichaamsdelen worden netjes met een handdoek afgedekt.
  4. Er worden diverse TuiNa technieken op uw lichaam toegepast in relatie tot uw klacht.
  5. Afhankelijk van uw klacht zal de TuiNa behandeling 40 á 50 minuten duren. Tijdens de behandeling kunt u me altijd vragen om de intensiteit van de technieken aan te passen.
  6. Na de behandeling komt u langzaam tot zit. Blijf rustig zitten in verband met eventuele duizeligheid of vermoeidheid.
  7. Als u bent bijgekomen kunt u zich aankleden. Indien nodig wordt er een nieuwe afspraak ingepland. Betalingen kunt u direct per pin of contant voldoen. U krijgt de factuur per email verstuurd.