Home Acupuncture

Moxa, cupping, voeding & leefstijl

Moxa

Moxa is een aanvullende module op de acupunctuurbehandeling. Gedroogd bijvoetskruid wordt in vorm van een sigaar aangestoken en smeulend boven een acupunctuurpunt gehouden. Dit zorgt voor diepere doordringende warmte, verbeterd de lokale bloedcirculatie en verhoogd uw energiepeil. Het is een zeer effectieve behandeling bij kouwelijke klachten en bij een verminderde bloeddoorstroming.

Cupping

Bij vuurcupping worden op bepaalde plekken van het lichaam verwarmde glazen bollen aangebracht. Door de bollen kort met een vlam te verwarmen ontstaat er een vacuüm in de bol. Door de bol met vacuüm op het lichaam te plaatsen ontstaat er een sterke lokale doorbloeding. Het is een zeer effectieve behandeling bij pijnlijke stijve spieren en wordt met name toegepast op de rug, schouders en nek.

Voeding

Voeding is de basis van de gezondheid. Laat voeding uw medicijn zijn is een beroemde uitspraak van Hippocrates (grondlegger van de Westerse geneeskunde), en ook de Chinese geneeskunde denkt hier zo over. Op basis van uw klacht bespreek ik welke voeding u beter wel of beter niet kunt eten. Indien van toepassing krijgt u een persoonlijk eetadvies toegestuurd.

Leefstijladvies

Idealiter is het leven een gezonde afwisseling van activiteit en passiviteit, inspanning en ontspanning. Heeft u leef of denkpatronen heeft die invloed hebben op uw klachtenpatroon? Dan ga ik samen met u in gesprek om te achterhalen welke verandering wenselijk is en hoe ik dat kan ondersteunen.