Home Acupuncture

Intake en onderzoek

Tijdens het eerste consult is er tijd voor een uitgebreid intakegesprek. Het eerste consult inclusief behandeling zal ongeveer 75 tot 90 minuten duren. Ik ga samen met u dieper in op uw verhaal en klachtenpatroon. Daarnaast zal ik nog een aantal gebieden uitvragen zoals bijvoorbeeld voeding, spijsvertering en slaapritme om een compleet beeld over uw functioneren te krijgen.

Polsonderzoek

Na het gesprek voel ik aan uw beide polsen en halsslagaders om informatie over uw energie en bloedcirculatie te krijgen. Ik meet op drie verschillende diepte de kracht, snelheid en ‘kwaliteit’ van de hartslag. Om de informatie van uw pols zo betrouwbaar mogelijk te houden is het belangrijk dat u op tijd en niet te gehaast binnenkomt en ontspant.

Tongobservatie

Na het polsonderzoek zal uw ik tong bekijken. Verschillende uiterlijkheden, bijvoorbeeld de vorm kleur, beslag en doorbloeding geven informatie over het functioneren uw lichaam. Om de informatie van de tong zo betrouwbaar mogelijk te houden wil ik u verzoeken voor het onderzoek geen verkleurende drank of voeding te nuttigen.

Diagnose en behandeling

Aan de hand van uw verhaal, de pols en tongonderzoek stel ik een Chinese geneeskundige diagnose op. Daarna bespreek ik met u de behandelmogelijkheden voor uw klacht. U wordt geïnformeerd over de effecten van acupunctuur, massage of ergotherapie. Mocht uit de anamnese blijken dat het verstandig is om langs de huisarts te gaan, zal ik dat aangeven. Er wordt dan geen verdere behandeling gestart.

Vervolgbehandeling

Vervolgbehandelingen duren meestal 45 tot 55 minuten. Bij binnenkomst zal ik altijd met evalueren hoe uw klacht en energiehuishouding zich heeft ontwikkeld. Elke behandeling is daardoor ter plekke voor u op maat gemaakt.